Dec 8, 2010

Uprkos brojnim pokušajima,u Tivtu nije završena dvobojska regata

Tivat - Organizatori regate „Hanse match race“, čarter kompanija „Avel yachting“ i marina „Porto Montenegro“, nemaju sreće sa organizacijom te dvobojske regate - „minijature“ planetarno poznatog „American kupa”.
Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, a naročito nedostatka vjetra, regata, koja je prije dva mjeseca već jednom odlagana, ni ovaj put nije završena.
Dvobojsko jedrenje je počelo u četvrtak, iako su se učesnici suočili sa vjetrom od 35 do 40 čvorova. Uprkos kiši i nepovoljnom vjetru, takmičenje je nastavljeno, pa prekinuto u subotu, a produženo juče.
Međutim, ni u toku dana nijesu se stekli uslovi da se regata dovrši.
U kafe baru „Teodorus“ organizatori su sinoć, ipak, priredili druženje sa takmičarima i sponzorima, razmijenivši utiske nedovršenog takmičenja.
Nagrada nije bilo jer regata nije završena, ali je po brzinskim rezultatima najuspješnija bila posada tivatskog jedriličara Roberta Farkaša.
Marjan Dimitrijević iz „Avel Jahtinga“ je najavio da će ove zime biti održana treća regata sa više posada i sa atraktivnijim jedrilicama od „Hanse 400“ koje iznajmljuju.


No comments: