Nov 22, 2010

U Tivat uloženo šest miliona




U Tivat je u posljednjih godinu uloženo oko šest miliona eura, saopštio je predsjednik opštine Miodrag Kankaraš.
„Grad je doživio transformaciju i postao svojevrstan brend. Put je trasiran i nema povratka na staro", rekao je Kankaraš na svećanoj sjednici lokalnog parlamenta povodom Dana te opštine.
On je naveo da je između dva praznika završena izgradnja gradskog trga, okončano 65 odsto radova na drugoj fazi kanalizacionog sistema, dok je Služba zaštite sa 13 vozila najopremljenija u Crnoj Gori.
Prama njegovim riječima, cijela teritorija opštine Tivat je pokrivena planskom dokumentacijom, dok su Turistička organizacija i Centar za kulturu imali su veoma uspješnu sezonu.
„U lokalnom parlamentu 90 odsto odluka doneseno je jednoglasno", kazao je Kankraš. On se zahvalio političkim partijama i odborničkom sazivu „koji je interese građana stavljao ispred dnevno-političkih".
Kankaraš je u sklopu obilježavanja Dana opštine obavio smotru odreda Bokeške mornarice, sa mornarima su gradom defilovali Gradska muzika i mažoretke, a doktor Ivo Belan i atletičari Arsenala trčali su Trku mira od Debelog brijega do Tivta.
Potpredsjednik Vlade Igor Lukšić, ministar prosvjete Slavoljub Stijepović i Kankaraš položili su kamene temeljce za nove objekte Muzičke škole i vrtića Bambi.
U njihovu izgradnju Vlada će preko Direkcije za javne radove uložiti oko dva miliona EUR. Tivatska opština je u tom poslu partner Vladi sa oko pola milona eura, koliko iznosi vrijednost zemljišta i oslobađanje od komunalija.
Muzička škola će imati 1,6 hiljada kvadratnih metara, a Stijepović je najavio i otvaranje srednje muzičke škole sa jednim odjeljenjem duvača.
Vrtić će nakon rekonstrukcije i dogradnje imati površinu oko dvije hiljade kvadrata, a u njemu će tada moći da boravi 750 mališana.

No comments: