Nov 28, 2010

Tivat - Marina „Porto Montenegro“ najavila je drugu „Porto Montenegro regatu“, koja će biti održana danas u 11 časova.
„Regatno polje je akvatorijum Tivatskog zaliva, a svi zainteresovani su dobrodošli u marinu “Porto Montenegro” kako bi posmatrali jedrilice, koje će se takmičiti u devet klasa, a među kojima su “Hobie Cat” i druga plovila sa jedrima“, kazali su u „Porto Montenegru“.
Jedriličarske aktivnosti u marini biće nastavljene početkom narednog mjeseca, između 2. i 5. decembra, kada je u planu održavanje i „Hanse Match Race regatta 2010“ u organizaciji čarter kompanije „Avel Yachting“ i “Porto Montenegra”.
Timovi koji će učestvovati u tom takmičenju, koje je jednom odlagano zbog nepovoljnih vremenskih uslova, biće predvođeni kormilarima Emirom Begovićem, Nenom Franovićem, Lazarom Jovanovićem, Nikom Belanom i Robertom Farkašem.
Organizatori najavljuju učešće i Ramba Amadeusa, pasioniranog jedriličara i člana hercegnovskog kluba „Jugole Grakalić“.
„Pored trofeja “Montenegro Hanse Match Race kupa 2010”, pobjednički tim dobija i šansu da se odmori od napornog takmičenja u visokom stilu, provodeći jedan vikend u hotelu “Splendid” u Bečićima“, najavljuju u „Porto Montenegru“.