Nov 22, 2010

26.08.2010. izvor-SEEbiz.eu

 TIVAT - Luka Porto Montenegro u Tivtu od danas je i zvanično počela rad kao granični prelaz.

Ova odluka donijeta je na jučerašnjem sastanku u Tivtu, kome su prisustvovali članovi Komisije Vlade Crne Gore za otvaranje graničnih prelaza i predstavnici kompanije Adriatic Marinas.

Vladinu komisiju činili su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave, Uprava policije i carina i inspekcijskih službi. Kompanija Adriatic marinas sprovodi projekat izgradnje marine i turističkog naselja Porto Montenegro u Tivtu. Granični prelaz luka Tivat-Porto Montenegro otvoren je odlukom Vlade Crne Gore od 13. avgusta.

Na sastanku je konstatovano da je kompanija Adriatic Marinas ispunila sve prostorne i tehničke uslove za početak funkcionisanja stalnog graničnog prelaza za međunarodni pomorski saobraćaj luka Tivat-Porto Montenegro.

Dvije strane, kako se navodi u saopštenju, dogovorili su se da se pojednostavi procedura prelaska državne granice i da se sinhronizuju i koordiniraju aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave, uprava policije i carina, lučke kapetanije, kompanije Adriatic Marinas i inspekcijskih službi.

Saopštenje su potpisali predsjednik Vladine komisije Milan Paunović i generalni direktor Porto Montenegra Oliver Korlet.

Tivat je na ovaj način, pored Aerodroma, dobio i drugi granični prelaz.

No comments: