Nov 22, 2010

Ugovorena izrada idejnog projekta za aerodrom

Direktor preduzeća Aerodromi Crne Gore Milovan Đuričković i predstavnik Instituta građevinarstva Hrvatske Željko Štromar potpisali su juče ugovor o izradi idejnog projekta za rekonstrukciju, adaptaciju i dogradnju administrativno-poslovne zgrade na tivatskom aerodromu, saopštila je domaća kompanija.
- Nakon tenderske procedure, izrada idejnog projekta povjerena je projektantskoj kompaniji IGH. Ukupna vrijednost ugovorenog posla iznosi 39,94 hiljade eura, a projektovanje bi trebalo biti završeno u roku od 100 dana. Tivatski aerodrom dobiće moderan i funkcionalan administrativno- poslovni objekat sa unaprijeđenim sadržajima za opsluživanje aviona i putnika, kao i VIP salone, u skladu sa trendovima modernog, bezbjednog i sigurnog aerodromskog servisa - ističe se u saopštenju Aerodroma CG.
Napominje se da projekat rekonstrukcije administrativno-poslovne zgrade potvrđuje kontinuitet modernizacije crnogorskih aerodroma, započete 2003. godine preuzimanjem aerodroma u Tivtu i Podgorici od srpskog nacionalnog avioprevoznika JAT ervejza. IGH je bio član konzorcijuma za izgradnju autoputa Bar-Boljare, ali nijesu uspjeli da obezbijede potreban novac.
 

No comments: